17 Mart 2014 Pazartesi

Pazartesi Sendromu Yükleniyor .............. :)

Şehirli bizler, yıllardır pazar akşamı başlayan, tatsız ve oldukça rahatsız edici bir stres türü ile boğuşmaktayız. Uzmanlar, buna 'Pazartesi Sendromu' diyorlar. Üstelik, yapılan araştırmalar, en profesyonel insanların bile bu sendromu yaşadığını gösteriyor. Yani bunu herkes yaşıyor.

Peki sorun nerede ?
Her şeyden önce bu sorunun cevabını bulmak için, pazartesi günleri kendimizi neden iyi hissetmediğimizin arkasındaki gerçekleri araştırmamız gerekiyor. Sorun belki de haftanın günlerin de değil de, yaptığımız işten, iç dünyamızdan kaynaklanıyor olabilir.



Gerçi şöyle bir gerçekte var, okula giderken de Pazar günlerinden başlayan bir iç sıkıntısı , uykuların kaçması daha doğrusu uyumamak için gösterilen üstün bir direnç. Bunu sadece iş ile sınırlandıramayız gibi de geliyor. Çünkü çok iyi hatırlıyorum ki, çalışmadığım dönemlerde bile Pazar günlerini hiç sevmedim. Yine altında yatan ertesi günün iş günü olması ve herkesin işe gidecek olmasıydı belki de. Çalışırken de sendrom, çalışmıyorken de sendrom anlayacağınız.






Malumunuz İnsan Kaynakları çalışanıyım ve konu ile ilgili birkaç önerim olacak çalışan, çalışmayan herkese. Faydasını göreceğinizi umuyorum.

En başta, yöneticinizle konuşup kendinizi daha fazla geliştirebileceğinize inandığınız bir departmana yönlendirilmenizi istemek geliyor. Eğer böyle bir imkanınız yoksa, radikal bir karar alarak işten ayrılmayı ve yeni dallara kanalize olmak yapılacak en akıllıca ve cesurca bir karar olacaktır.

Daha ılımlı önerilerimde olacak tabi ki.
Pazartesi günleri iş yerine , okula vs. en güzel giysilerinizle, kendinizi iyi hissedecek saç ve makyaj desteğiyle gidebilirsiniz. Ayrıca Pazartesi akşamlarınıza sosyal aktiviteler eklerseniz , işin eğlence kısmına odaklanacağınız için sendrom kısmını atlayabilirsiniz.


Hepinize bol eğlenceli, dinamik ve sendromsuz pazartesiler dilerim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder